blog

TELECOMANDA NICE FLOR-S (FLO2R-S, FLO4R-S)

Instructiuni de progamare telecomanda nice flor

Fiecare telecomanda are propriul cod (ales din peste 250 milioane), care o deosebeste de alte telecomenzi. Receptorul poate primi toate codurile posibile, dar va “raspunde” doar in situatia in care un anumit cod se afla pe lista de coduri “autorizate”. Un numar de cod care poate fi introdus sau sters de pe lista defineste procesul de invatare. Utilizatorul va apasa un buton de pe receptor pentru a activa acest proces telecomanda poate fi cumparata de la noi aici

Cel mai simplu mod si valabil in cazut in care in apropiere exista o singura actionare nice,ii metoda copieri telecomanda-telecomanda puteti urmari urmatorul film pentru a exemplifica acest procedeu respectiv metota recever-telecomanda.

Atentie: procedura este contra cronometru. Cititi instructiunile inainte de a continua succesiv pasii operatiunii, fara intrerupere. Un Led rosu indica stadiul procedurii. Led-ul este singura cale de a verifica stadiul codarii sau al receptorului. Exista 2 stadii bine definile, plus o serie de flash-uri in 2 timpi:

Stadiul 1 led stins: mod functionare normal Stadiul 2 led aprins: mod invatare activ

Serii de flash-uri

SEMNALIZARE LENTA (clipire 0.5 secunde)SEMNALIZARE RAPIDA (clipire 0.25 secunde)
Nr. clipiriExplicatieNr. clipiriExplicatie
1Codul receptionat nu este printre cele “autorizate”1Exista un card de memorie BM60; indica faptul ca un cod receptionat este copie. Numai codurile originale sunt validate.
2*Procedura de invatare incheiata, fara rezultat2Exista un card de memorie 5 BM250
3Procedura de invatare incheiata cu succes (cod autorizat)3Exista un card de memorie BM1000, codul nu se afla in fereastra cu numere-cod, dar a fost resincronizat.
4Numar de cod deja autorizat4Exista coduri memorate care nu apartin modelului FLOR; codul nu se afla in fereastra cu numere-cod iar resincronizarea este oprita
5Lista este goala (nu exista coduri)5A aparut o eroare in memorie pe durata citirii; codul nu se afla in fereastra cu numerecod iar re-sincronizarea e imposibila.
6Lista este plina (nu se mai pot introduce alte coduri)
7S-a facut o solicitare pentru stergerea unui cod inexistent
8Receptionare de coduri diferite pe durata procesului de invatare
9Parola receptionata

*Daca al 2-lea tip de functie de dezactivare e activa, a 2-a clipire va fi mai lunga ca prima. Daca al 2-lea tip de functie de dezactivare e inactiva, ambele clipiri vor fi la fel de lungi.

Inrolarea unui cod (metoda rapida)

Aceasta e cea mai rapida cale de a introduce in cod, desi nu este recunoscuta ca cea mai sigura. In timp ce codul este memorat, receptorul poate receptiona accidental semnale si de la alte transmitatoare din aria sa de acoperire

Continuarea procedurii se face cu asumarea acestui risc. De asemenea, aceasta metoda va permite sa adaugati codul unei telecomenzi noi in memoria receptorului. 1. Apasati si mentineti tasta de pe receptor, pana cand led-ul se aprinde; 2. Apasati orice tasta a telecomenzii. Codul se va transmite pana la stingerea led-ului; 3. Eliberati tasta inrolata a telecomenzii; 4. Reluati procedura de la punctul 2, pentru celelalte telecomenzi.

Inrolarea unui cod (metoda clasica)

1. Apasati tasta receptorului pentru un moment: led-ul se va aprinde pentru urmatoarele 5 secunde. In tot acest timp trebuie sa: 2. Transmiteti codul pana la stingerea led-ului, apasand orice tasta a telecomenzii; 3. Eliberati butonul telecomenzii si asteptati 1 secunda; 4. Transmiteti cod-ul pentru confirmare, apasand orice tasta a telecomenzii. Led-ul va clipi de 3 ori, insemnand ca procedura s-a finalizat cu succes. In caz contrar, reluati de la primul pas. Repetati procedura pentru introducerea unui nou cod.

Inrolarea unui cod fara receiver (metoda “remote”)

Aveti nevoie de o telecomanda cu cod deja autorizat (o vom numi “veche”) si o telecomanda noua, cea al carei cod doriti sa-l memorati. Apropiati cele 2 telecomenzi, apoi: 1. Transmiteti codul cel nou pentru cel putin 5 secunde, apasand orice tasta de pe telecomanda noua; 2. Transmiteti codul cel vechi de 3 ori, apasand orice tasta de pe telecomanda veche de 3 ori la rand, consecutiv; 3. Transmiteti codul cel nou o singura data pentru confirmare, apasand orice tasta a telecomenzii noi. ATENTIE: Aceasta procedura memoreaza noul cod in toate receptoarele din aria de acoperire, care recunosc vechiul cod. In cazul in care se afla cateva receptoare in apropiere, se recomanda sa le inchideti cand faceti inrolarea, daca nu doriti ca acestea sa memoreze codul cel nou.

Stergerea unui cod – etape:

1. Mentineti apasata tasta receptorului (timp de 3 secunde). Cand led-ul se stinge, eliberati;

2. Transmiteti codul pana cand led-ul se stinge din nou, apasand orice tasta de pe telecomanda;

3. Eliberati tasta telecomenzii si asteptati 1 secunda;

4. Confirmati operatiunea prin apasarea oricarei taste de pe telecomanda;

5. Led-ul va clipi o data pentru a indica stergerea cu succes a codului. In caz contrar, repetati procesul.

Stergerea completa a memoriei

1. Tineti apasata tasta receptorului. Led-ul se va aprinde dupa 3 secunde;

2. Eliberati tasta la a 3-a clipire a led-ului;3. Asteptati 3 secunde;

3. Asteptati 3 secunde;

4. Imediat dupa reaprinderea led-ului, apasati orice tasta si eliberati-o cand led-ul se stinge.

In functie de tipul memoriei, operatiunea poate dura cateva secunde. Cand led-ul clipeste rapid, (apoi mai lent de 5 ori), transmitatorul se reseteaza iar memoria se goleste.